Untitled Document
 • Villhabarns blogglista

  Bloggar. Här hittar du en samlingssida med bloggar som alla handlar om ofrivillig barnlöshet. Leta dig fram till din favoritblogg. Till den blogg som kanske tar upp just ditt problem, din diagnos, dina tankar, dina funderingar om svårigheten att få barn.

  Vill du visa upp din blogg här? Maila din bloggadress! Tipsa gärna också om andra bloggar som passar här. Maila till: erik@villhabarn.se


  Meningen med livet Ny!
  En anonym blogg om ofrivillig barnlöshet och IVF.

  Verklighet & Drömmar Ny!
  För drygt 7 år sedan träffade jag min älskade man och sedan snart 2 år tillbaka så har vi drömt om att bilda familj. Det har ännu inte blivit verklighet och vi är alltså "ofrivilligt barnlösa".

  Livet innan dig
  Våren 2016 började min man och jag vår resa mot vårt första barn. Över ett år senare reser vi fortfarande, utan slutstation i sikte. Välkomna att följa oss på vår väg mot vårt efterlängtade barn.

  resermotettplus
  Den här bloggen handlar om vår resa mot ett plus på stickan, en tuff resa mot en egen liten familj.

  Babylonging
  Jag som skriver denna blogg är frun i förhållandet (E) och bor med min man (A) i norrland. Vi är 26 respektive 28 år gamla och har sedan april 2015 kämpat för att få ett plus på stickan. Följ vår resa mot att bli tre.

  erregudvileverju.blogg.se
  Följ med oss i vår vardag där vi kämpar med diverse motgångar. Den största är nog att vi är ofrivilligt barnlösa och kämpar oss fram med IVF-försök efter IVF-försök. Men herregud vi lever ju!

  vårtväntrum.blogg.se
  En blogg om ett par. Där jag väljer att blogga om mig och oss i hopp om att få råd, en del stöd och kanske lite hjälp på den här resan. 2009 bestämde vi oss för att utöka familjen med en bebis. Spiralen åkte ut och hoppet var tänt. Idag har det gått 7 år och inte ett enda + har vi fått lyckan att se. Efter 8 fullgjorda IVF, otaliga andra behandlingar och en mängd läkare har vi nu blivit rekommenderad att göra äggdonation.

  ivantan.blogg.se
  Jag och min man har försökt att bli gravida i snart två år och längtan är stor och väntan olidlig. Här på bloggen kommer jag att skriva av mig om saker som berör barnlängtan och ivf, känslor som pendlar mellan hopp och förtvivlan och den ibland krokiga vägen fram till det efterlängtade plusset. Vi kommer att göra vårt första ivf-försök i november/december 2016 på RMC i Linköping.

  Väntan på Livet
  Om längtan efter en bebis. IVF-behandlingar, relationen och livet däremellan...

  Lindströms IVF
  Detta är vår resa mot vår dröm att få barn. 2014 drabbades min man av Cancer. Det gör att vi inte kan få barn på naturlig väg. Nu har han varit frisk i 2 år och vår resa mot barn med hjälp av IVF har pågått i 10 månader. Just nu håller vi på med vårt fjärde försök.

  Resan till dig
  En blogg om ofrivillig barnlöshet, kamp, längtan, skit, ivf och kärlek.

  Knyttet- en blogg om IVF
  En blogg om resan det innebär att gå igenom IVF. Om längtan, det praktiska och annat som kommer upp :) Hur man tänker, lider, skrattar, gråter och överlever biverkningar, hopp, misstro och allt annat som dyker upp. 32 år, endometrios, genomför just nu första försöket IVF!

  Inuti bubblan
  Känns som livet står på paus. Håller andan och vet inte när jag kan andas ut igen. Min sambo beskrev det för ett tag sedan som att befinna sig i en bubbla. Jag kan inte annat än att instämma. Vi är instängda in en bubbla. En bubbla som kallas ofrivillig barnlöshet.

  Mamma eller inte?
  Jag är singel, bestämde mej 2013 för att försöka bli mamma på egen hand, har gått igenom en lång räcka inseminationer och två provrörsronder och väntar nu på min tur i kön till donerade äggceller. Bloggen handlar om min väg till singelmödraskap, om barnlöshet och fertilitetsvård.

  Resan mot syskon
  Jag bloggar om vår syskonresa genom adoption. Man får bl.a. följa vår adoptionsresa mot ett syskon men det är också ett sätt att sprida kunskapen om adoption och om Sydkorea.

  En blogg om ofrivillig barnlöshet
  Efter tre misslyckade ivf:er bestämde vi oss för att ta med storken ut i världen för att finna vårt barn. Nu väntar vi på det magiska samtalet om barnbesked från Taiwan.

  ivfresan
  Jag skriver för närvarande i min blogg om ofrivillig barnlöshet, IVF och hur jag och min familj hanterar sorgen och frustrationen.

  Längtan efter lilla L
  Om längtan efter att få höra små barnfötter komma tassande och den något omtumlande resan dit. Och lite om mitt liv i övrigt med hundar, hus och andra intressen.

  Kom lilla monster
  Här kan ni följa min och min mans kamp för en egen liten familj. Vill ni få en snabb översikt över hur vår resa sett ut hittills hittar ni detta under kategorin "Vår resa".

  Mamma helt enkelt.
  En blogg om hur det är att vara förälder till ett adopterat barn och vilka vägar det tar en på.

  Rainbowbaby
  Vi är två tjejer som har en stor önskan att bilda familj. Här får ni följa vår resa till att förverkliga vår dröm.

  Efter Endometrios
  Jag lever med endometrios och försöker få vardagen att fungera trots värk och mediciner. Dessutom försöker jag och min man att få barn via IVF.

  Libras IVF-karusell
  Oförklarligt barnlösa. Vårt första IVF-försök gick vägen men vår dotter dog i magen v 20. IVF2 misslyckades och IVF3 slutade med MA i v 10. Nu går vi vidare med privat IVF.

  Min längtan efter dig
  Emelie, 23 år bor i Skellefteå med min man. Har försökt skaffa barn i 2 ½ år.Vi har gjort ett IVF som misslyckades, nu väntar vi på nästa IVF-behandling. Följ med i vår kamp till vårt längtans barn.

  Du som inte finns
  Om resan till att bli en familj. Vi har försökt sedan oktober 2012, påbörjat utredning och behandling. Vårt mål på resan är att få träffa dig, du som ännu inte finns, annat än i våra hjärtan!

  Sockernosen
  Tjugo veckor under 30. En blogg om viktnedgång som medel för att få bli gravid.

  A constant battle
  Jag är född med en underutvecklad livmoder samt en äggstock ur funktion. Denna blogg tillägnar jag min vän, själsfrände och äkta man - tack för att du alltid står vid min sida. Jag älskar dig!

  Fit For Fertility
  In love with a child I haven't met yet.
  Josephine, 24 år gammal, tjock. Ofrivilligt barnlös i fyra år, en misslyckad IVF och väntar nu på rond 2. Följ min kamp mot lycka, smalare midja och att två blir tre .. ♡.

  Penguins of mine
  Drawings on my feelings evoked by infertility and loss.
  Längtan efter ett barn
  Vi är ett par i 30-årsåldern. I snart två år har vi kämpat och försökt. Vi har nu börjat fundera på IVF.
  Önskan om att bli gravid
  I bloggen skriver jag om mig själv och min sambo. Om kampen att bli gravid. Nyligen fått diagnosen PCOS, Tredje IVF på gång i höst.
  Vägen till ett barn
  Vägen till ett barn genom IVF. Här skriver jag ner mina tankar och om allt som rör mina behandlingar.
  Synderskan
  Om ivf, ofta ur ett feministiskt perspektiv. Vill stärka kvinnor som gör ivf, genom att bla diskutera skuldbeläggning, hur samhället ser på infertilitet i relation till kvinnor och män, samt visa hur vi, i vårt förhållande, försöker vara jämställda och lika delaktiga under ivf-processen.
  Längtar efter barn
  Tjej mitt i livet som inget hellre vill än att bli mamma. Detta är historien om vår kamp och väg till en egen liten bebis. Efter tre missfall är man inte kaxig längre. Hoppas på hjälp med IVF inom kort.
  Gamla Veras tur
  Har passerat 30-års gränsen med ett par år. Nu är det inte roligt längre att fira att jag blir ett år äldre! Jag längtar så efter vår bebis. Jag är redo för länge sedan!
  Hur slutar det
  Jag är snart 31, bor med min kille 35, & hund i ett stort hus på landet utanför en medelstor stad. Allt är fint utom att vi inte lyckas få barn. Det är om vår resa med IVF-försök som jag bloggar.
  Adoptivmamma
  Jag skildra livet med våra fantastiska, efterlängtade barn som äntligen finns hos oss! Hilda 5 år och Frida 2 år. Jag kommer att berätta om adoption, om våra resor till våra barn och om livet.
  Vår Barnlängtan
  Vår väg till ett litet mirakel. När vägen inte är spikrak och när man måste ta hjälp från sjukvården. Jag är 23 år, Leg. Sjuksköterska på en akut psykiatrisk avdelning. Bor i Norrland med mannen i mitt liv.
  Vår längtan efter en bebis
  Mitt liv, min vardag, en kamp med upprepade missfall (9 st allt från vecka 5-17) och att vara ofrivilligt barnlös.
  Vntarlngtar
  En tjej på 28 som skriver om mig & min mans längtan efter barn... Välkommen att följa vår resa..! Väljer att vara anonym då jag ibland kan skriva väldigt privat... Tror du dig veta vem jag är, behåll det för dig själv...
  Fertilitetsresa
  Jag är 37 år, min man är 10 år äldre, vi bor på landet i Västra Sverige. Vi är ofrivilligt barnlösa, jag har mycket lågt AMH-värde. Längtan till barn är stor.
  Utan eget barn
  Vi ska precis starta vårt första IVF försök på Carl von Linne kliniken i Uppsala. Vi är oförklarligt barnlösa och här berättar jag ocensurerat om mina tankar och känslor. Både de negativa och de positiva.
  Drutten
  Jag har PCOs men regelbunden ägglossning. Har försökt bli gravid sedan början av 2011. I slutet av 2012 lyckades vi till slut, men det blev missfall. Försöker nu återhämta oss från detta och komma igång med nya försök.
  Att längta
  Har alltid velat bli mamma. Jag är adopterad, så jag har alltid drömt om att få likna någon. Nu är jag och min sambo ett steg framåt i att förverkliga vår gemensamma dröm, att få en blandning av oss - ett barn - att älska, fostra, erfara, se hur ett liv växer till en egen person.
  En dag i Juli
  En blogg om ofrivillig barnlöshet, tankar, funderingar… glädje och sorg… och en längtan som inte går att beskriva.
  Önskan
  Denna blogg handlar om mitt liv och om min längtan att någon gång få bli mamma. 25 år. Bor i Skellefteå. Hundägare. Pluggar.
  Pio Mio
  Min resa med karusellen vid namn IVF. Känslor, tankar, tips, idéer frågeställningar (som jag hoppas få svar på utav er som är mer erfarna än vad jag är).

  Hjärtat blöder
  Jag är 22 år, sambon 27 år. Detta är min ventil kring min (och min sambos) ofrivilliga barnlöshet, som till grund och botten beror på att jag har pco. Mina känslor och mina tankar. Välkommen att följa min/våran kamp, en kamp mot ofrivillig barnlöshet!

  Anne utan e
  41 år och födde i april förra året vår son som dog i magen en vecka innan beräknad förlossning. Nu försöker vi få ett syskon med hjälp av IVF. Är inne på första försöket.

  Där Rosor Aldrig Dör...
  Jag är en gift tjej på 30+ som är intresserad av inredning, bakning, pyssel, att träna och umgås med nära & kära m.m. Å så drömmer jag om att få bli mamma.

  Bebiskarusellen
  Jag trodde verkligen att vi bara kunde skaffa barn för 10-12 år sen. Trodde inte att min endometrios skulle ställa till det så mycket. Nu efter otaliga IVF och ÄD är vi tvungna att vända oss utomlands.
  Välkommen att följa med på vår resa!

  Var är du Mini?
  Efter fyra och ett halvt år av försök att få barn står vi just mitt emellan de sista försöken med IVF och kö till att adoptera. Min blogg handlar om allt som händer kring det.

  Cecilia summerar
  I den här bloggen summerar Cecilia Ekhem blandade tankar om barnlöshet, IVF , adoption och livet i allmänhet. Cecilia är mamma till två barn genom IVF och adoption. Efter IVF-resan skrev hon romanen Väntrum.

  Minutredning
  Ung tjej på 22 år, sambon 25 år. Har försökt få barn sedan 2008, 4 missfall!

  Vill bli mamma nu
  Jag och min make har länge, länge länge önskat att vår lilla familj på två ska bli större. Än så länge har det stannat vid en dröm. Vi har åldern emot oss, men vår längtan efter smått har inte avtagit :-) När är det vår tur? Följ vår resa mot vår önskade familjelycka!

  Från äggdonation till BEBIS!
  Om äggdonation. Född 1981. Diagnos POF (premature ovarian failure). Långa köer i Sverige. Sökte hjälp utomlands. Tre försök med äggdonation AVA- kliniken, Riga. Alla försök misslyckades. Nu fortsätter vi vår resa på jakt efter en bebis.

  Äggmadame
  En ung tjejs (24 år) tankar om att vara infertil och i ett
  tidigt klimakterie.

  Syskonlängtan
  Livet med två adoptivbarn i en helt vanlig familj. Denna blogg har handlat om vår väntan på syskon, och syskonet kom till oss i oktober 2010.
  Allting går! ...eller?
  Vår resa genom äggdonation, husrenoveringar, jobb, barnlängtan, glädje och svåra stunder.
  Heddas Dagbok
  Mitt liv som 40 minus – nygift och överlevare
  39 år, lyckligt gift. Livets svårigheter och glädjeämnen, psykoterapi, adoption, äggdonation. Dessutom en svår sjukdom bakom mig, som alltid finns...
  Hur ska det gå?
  Levnadsglad 40-årig "tjej". Två katter och en underbar sambo =) Det vi saknar i våra liv är en liten minimänniska. När jag börjar skriva här har vi just startat vårat tredja IVF.
  Litenlängtan: Om längtan och väntan vid adoption
  Längtat efter barn sedan 2006. 3 IVF-försök. Vi har försökt med allt. Detta är vår historia om vägen till vårt barn - förhoppningsvis från ett främmande land inom några år...
  Ett vanligt liv
  Tjej 25 år, sambo. För tillfället kretsar hela vårt liv kring försöket att skaffa barn. Slängde P-pillren i Augusti 2009 och har försökt sen dess. Missfall, PCOS, hormonbehandling. Skriver om det som händer på vår resa till att bli gravid...
  Längtan efter sammanhang
  Har försökt sedan 2006. Fyra IVF, tre återföranden, inga positiva graviditetstest. Oförklarlig barnlöshet. Jag blir snart 38, känns som om livet håller på att rinna ifrån oss. Jag skriver om tankar, känslor, berg- och dalbanan...
  Vår väntan blir längre än 9 månader
  28-årig tjej, gift sedan 5 år tillbaks, arbetar inom sjukvården. Oförklarligt barnlösa. Vi har kämpat med vår längtan efter barn i snart 4 år. Med i bagaget har vi ett missfall. I slutet av sommaren 2010 startade vi får första IVF-behandling som resulterade i ett PLUS.
  Helgas Dagbok
  Från mörker till ljus: En dagbok som förr handlade om sorgen över att vara barnlös, och frustrationen över att gång på gång misslyckas med IVF. Men nu handlar den om den stora glädjen i att vara mamma till två pojkar. Q född i Korea 2006 och Y född i samma land 2009.
  IVF-karusell
  Ofrivillig barnlöshet. Orsaken är slöa och för få riddare. Mikroinjektion (ICSI), missed abortion, frysförsök, november 2009 föds vår efterlängtade bebis! En underbar liten flicka.
  Om ofrivillig barnlöshet och adoption
  Har försökt bli föräldrar i snart fem år. Vi är i 36-årsåldern. Har genomgått fem IVF-försök och har nu ett medgivande att ta emot ett adoptivbarn. Bloggen handlar om ofrivillig barnlöshet och vår väg till ett barn...
  Vi vill också ha barn
  35-årig kvinna. Insemination, IVF, graviditet, miste vårt barn i vecka 35+5. Det som inte får hända, hände oss. Just nu handlar bloggen om den stora sorgen och saknaden som vi upplever. Bloggen skrivs både på svenska och ungerska.
  Vart är bullen?
  Tjej på 27 som bor ihop med världens bästa kille. Barnlösa pga att jag har säcktuba, så nu är IVF-resan igång. Håller alla mina tummar, tår och kluvna hårtoppar för att vi ska lyckas få en liten bulle :]

  Villsågärnan
  Jag är en helt vanlig tjej som ska fylla 30 i år och har precis gift mig med mannen i mitt liv ;) Min blogg om för tidigt klimakterie, äggdonation, adoption!

  Medan Du Finns
  Handlar om att vänta på ett barn som redan finns - men också om de IVF:er vi gör under tiden. Jag reflekterar om adoption, konstgjord befruktning och barnlöshet som samhällsfenomen.

  "Why the universe is SO screwed up?"
  Anna 35 år. Drömt sedan jag var liten om att få bli mamma. Gift sedan fyra år tillbaka och lika länge har vi försökt att få barn. Av naturliga själ så kan vi inte bli gravida på det "vanliga" sättet då jag är gift med en kvinna. Men trots läkarvårdens hjälp så blir jag inte gravid...

  Carmens tankar
  Tjej på 29 år som tillsammans med min man försökt bli med barn i snart tre års tid. Väntar på IVF-behandling. Bloggar för att försöka orka med en vardag fylld av gravida kompisar, menstruationer, småbarnsföräldrar och knullande efter klockan.
  Tovalisa - om en längtan
  Handlar om barnlöshet, IVF, äggdonation och endometrios. Med mera, såklart...
  Orättvisan
  Om livet med IVF. Orättvisemärkt. Om det bra och det jävliga i livet. Jag är 26. Han är trettiett. Vi är kära. Vi vill bli tre. Vi gör IVF/ICSI. One down, two to go.
  Babe
  25 september 2011 är våran plutt beräknad att komma till oss. Som vi längtat och kämpat! Hålla alla tummar ni har att det går bra nu hela vägen!
  Längtansbarn
  Om längtan att få barn när barnlöshet och PCOS drar som en storm genom livet.
  Om vår väg mot drömmen om vårt Längtansbarn och IVF-behandling.  Susannes dagbok